Saturday, December 8, 2012

Tahukah Anda ? (1)

Paras Rupa Rupa paras muka juga b'bentuk , menurut pakar psikologi rupa bentuk muka juga akan m'gambarkan sifat , sikap dan keperibadian individu itu . Sekiranya bentuk muka seseorang itu bujur sirih , kelihatan panjang atau lonjong m'berikan gambaran bahawa seseorang itu sentiasa b'kerja keras , bijak menangani masalah kewangan , memiliki sikap gigih yang luar biasa , memiliki perancangan hidup yang sangat jelas , ada kalanya agak ego .

Begitu juga bulat dan sering di kaitkan dengan faktor ketembamam m'bawa maksud , dia adalah seorang yang peramah , berperwatakan ceria dan bijak b'komunikasi , namun begitu gemar m'buat sesuatu k'putusan m'ngikut kata hati .

Bersegi , b'bentuk kotak atau kelihatan b'bentuk seperti empat segi m'bawa maksud bahawa s'seorang itu aktif dan gemarkan aktiviti yang b'kaitan dengan sukan , agresif dan b'cita-cita tinggi , m'miliki daya ingatan yang tajam , namun agak lembab dalam urusan cinta .

Segi tiga atau lebar dahi besar b'banding bahagian wajahnya yang lain m'bawa konotasi bahawa dia ialah seorang yang cerdik , pantas dalam melakukan sesuatu tugasan , terlalu aktif dan tidak tahu duduk diam , namun agak kurang gemar m'mikirkan soal kesihatan diri .


Sumber rujukan dari WADAH SISWA 

Terima kasih kerana baca entry ini, jangan lupa comment ;D

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...